Aan deze wiki wordt momenteel gewerkt. Het kan zijn dat tijdens deze werkzaamheden links niet werken of dat sommige views niet of onvolledig getoond worden.

Archiefbeheercomponent

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > ApplicationComponents > Archiefbeheercomponent
Contextdiagram
Component voor het systematisch beheren en onderhouden van informatieobjecten. (ApplicationComponent) Archiefbeheerco- mponent ODF (Open Document Format) :Uitwisseling van reviseerbare documenten; (Constraint) ODF PDF/A is een door ISO gestandaardiseerd deel van de Portable Document Format (PDF), gericht op digitaal duurzame opslag van elektronische documenten. PDF/A verschilt ten opzichte van PDF door het weglaten van functionaliteit die niet geschikt is voor duurzame archivering, zoals het verwijzen naar lettertypes (in plaats hiervan wordt gebruikt gemaakt van 'font embedding'). (Constraint) PDF/A Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden. (Informatiemodel). (Constraint) TMLO Constraint Vertrouwelijkhe- id Constraint Integriteit Functionaliteit voor het in bewaring geven en beheren van informatieobjecten. (ApplicationFunction) Archiveren van informatieobjec- ten Constraint Beschikbaarheid Systeem voor ondersteuning van systematisch beheer van alle records, gedurende de gehele levenscyclus van deze informatie vanaf het eerste ontstaan tot en met definitieve verwijdering. Een records management (RMA) systeem wordt gebruikt voor het identificeren, classificeren, archiveren, bewaren en soms vernietigen van records. (ApplicationComponent) (GEMMA 1) Archiefvorming en -beheer RealizationRelationship Aanbevolen RealizationRelationship Aanbevolen RealizationRelationship Aanbevolen kan alle vormen van gemeentelijke informatie bevatten (RealizationRelationship) Hoog archiefwet 1995 van toepassing (RealizationRelationship) Hoog AssignmentRelationship RealizationRelationship Laag AssociationRelationship was / wordt Deze svg is op 26-11-2018 03:04:21 CET gegenereerd door ArchiMedes © 2016-2018 XL&Knowledge. ArchiMedes 26-11-2018 03:04:21 CET
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
ArchiMate-element GEMMA 2 Referentiecomponent
ArchiMate_Component.png
Naam  : Archiefbeheercomponent
Definitie  : Component voor het systematisch beheren en onderhouden van informatieobjecten.
Toelichting  : De component ondersteunt het beheren van informatieobjecten tijdens de gehele levenscyclus vanaf het eerste ontstaan tot en met definitieve verwijdering via onder andere identificeren, classificeren, archiveren, bewaren en soms vernietigen daarvan. Doelstelling is ondermeer om conform de wettelijke kaders de rechten en plichten van gemeente, burgers en bedrijven te beschrijven. Naast de term "informatieobject" wordt soms ook de term "record" gebruikt. De opslag en ontsluiting van informatieobjecten vindt plaats via de gedeelde functie "Opslaan en ontsluiten informatieobjecten".
GEMMA status  : In gebruik
GEMMA type  : Referentiecomponent
Object ID  : b209fee8-d39a-4699-b0b4-02273c35c8c1
Relaties  : 
Is gerelateerd aan (1):

Realiseert verplichte standaarden (3):

BIV classificatie:

Komt voor op   :  ArchiMate views: