Aan deze wiki wordt momenteel gewerkt. Het kan zijn dat tijdens deze werkzaamheden links niet werken of dat sommige views niet of onvolledig getoond worden.

Overzicht GEMMA-modelwijzigingen


Inleiding

Op deze pagina kunt u alle wijzigingen op het GEMMA model volgen. Per wijziging zullen we aangeven wat er op hoofdlijnen is veranderd. Daarnaast zal er een link gegeven worden van een pagina waarin de details staat opgesomd, zodat u weet op het niveau van een element (Applicatiefunctie, Referentiecomponent, Standaard) wat er is veranderd.

Abonneren

U kunt zich ook op deze pagina abonneren. Dan krijgt u elke keer als deze pagina wijzigt een notificatie per email. U moet dan wel een account hebben op dit platform. Dat kan door uzelf aan te melden.

Overige wijzigingen op GEMMA Online

GEMMA Online bestaat uit meer dan alleen pagina's die worden geïmporteerd uit de GEMMA Architectuurrepository. Wilt u op de hoogte blijven van andere pagina's kan dat door de betreffende pagina op u 'watch list' te zetten. Dat doet door via het menu bij 'Hulpmiddelen' te klikken op 'Abonneren op deze pagina'. Wilt u alle wijzingen in een keer volgen kan dat door de pagina Recente wijzigingen te raadplegen of een RSS-reader in te stellen op het volgen van deze pagina. Lees Volgen van discussies en pagina'svoor uitgebreidere informatie hierover.

Releases GEMMA Model

23-01-2018 Actualiseren standaardversies

  • Voor enkele in de Softwarecatalogus gebruikte standaarden zijn de versies geactualiseerd
  • Zie voor de details van de release het GEMMA wijzigingsverslag Softwarecatalogus onderaan de pagina.

11-12-2018 Projectarchitectuur omgevingswet

  • Onder het Thema omgevingswet zijn de resultaten te vinden van het projecten UIVO/CG en UIVO/I. Onderdeel hiervan is de projectarchitectuur Omgevingswet.
  • De Softwarecatalogus toont nu ook de voor de omgevingswet gemaakte views en biedt de mogelijkheid het huidige pakketoverzicht hierop te plotten.

8-9-2017 Nieuwe procesarchitectuur

12-7-2017 Applicatiefuncties Klant- en Keteninteractie

16-5-2017 Domeinen Bestuur en Ondersteuning uitgewerkt

  1. Het Domein Bestuur en bedrijfsvoering is gesplitst in de domeinen Bestuur en het domein Ondersteuning. Door deze wijziging zijn er 6 nieuwe views in GEMMA bijgekomen:
  2. Tevens is in deze release de mappenstructuur meegenomen in de nieuwste import van het model. Dit betekent dat de nieuwe export ook de mappenstructuur kent zoals deze in de GEMMA architectuurrepository is ontwikkelt.

1-2-2017 GEMMAonline verbonden met GEMMA 2 model

De GEMMA pagina's maken gebruik van het onderliggende GEMMA 2 model. Om het GEMMA 1 model nog te benaderen moet gebruik worden gemaakt van de pagina Van GEMMA 1 naar GEMMA 2

GEMMA wijzigingsverslagen

Hieronder vind u de GEMMA wijzigingsverslagen met een gedetailleerde weergave van alle wijzigingen.

GEMMA wijzigingsverslag Softwarecatalogus

Dit verslag toont alle voor de Softwarecatalogus relevante wijzigingen op referentiecomponenten en standaarden. Dit is de plek om te zien wat er exact is gewijzigd met betrekking tot referentiecomponenten en standaarden.

Alle voor de Softwarecatalogus relevante wijzigingen (klik op uitvouwen)

GEMMA wijzigingsverslag alle elementen

Dit verslag bestaat uit een tabel met alle doorgevoerde wijzigingen op alle objecten, relaties en views. Kijk hier als u met het GEMMA architectuurmodel werkt en exact wil beoordelen wat de impact van de wijzigingen is.