Beste bezoeker,

op dit moment wordt er een nieuwe release doorgevoerd op GEMMA Online. Hierdoor is de omgeving tijdelijk niet beschikbaar.

Vragen? Stuur een e-mail naar gemmaonline@vng.nl

Met vriendelijke groet, Kenniscentrum Architectuur VNG Realisatie

Notificaties API (aanbieden, routeren, abonneren)

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > ApplicationInterfaces > Notificaties API (aanbieden, routeren, abonneren)
Contextdiagram
De Notificaties API voor aanbieden en routeren wordt gebruikt voor het aanbieden en routeren van notificaties en het abonneren op kanalen. (ApplicationInterface) Notificaties API(aanbieden- , routeren, abonneren) Component voor opslag en ontsluiting van zaakgegevens. (ApplicationComponent) Zaakregistratie- component Component voor het ontwikkelen, publiceren, laten invullen, indienen en bevestigen van elektronische formulieren. (ApplicationComponent) E-formulieren publicatie-en- beheercompo- nent Component voor opslag en ontsluiting van zaaktypegegevens. (ApplicationComponent) Zaaktypecatal- oguscompone- nt Component voor opslag en ontsluiting van documenten en daarbij behorende metadata. (ApplicationComponent) Documentregi- stratiecompon- ent De Notificaties API-standaard voor aanbieden en routeren wordt gebruikt voor het aanbieden en routeren van notificaties en het abonneren op kanalen. (Constraint) Notificaties API-standaard (aanbieden, routeren, abonneren) ApplicationService Notificering ApplicationService Zaakgericht werken Component voor ontvangen van notificaties van bronsystemen en het routeren daarvan naar geabonneerde afnemers. (ApplicationComponent) Notificatierout- eringcompone- nt ServingRelationship Aanbevolen ServingRelationship Aanbevolen ServingRelationship Aanbevolen ServingRelationship Aanbevolen RealizationRelationship AssignmentRelationship AssignmentRelationship CompositionRelationship Verplicht Deze svg is op 17-11-2021 11:55:47 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2021 ArchiXL. ArchiMedes 17-11-2021 11:55:47 CET
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
ArchiMate-element GEMMA 2
ArchiMate_Interface.png
Naam  : Notificaties API (aanbieden, routeren, abonneren)
Definitie  : De Notificaties API voor aanbieden en routeren wordt gebruikt voor het aanbieden en routeren van notificaties en het abonneren op kanalen.
Object ID  : a1337184-2ccf-47fc-aa2b-365cbcde005d
Object ID_nl  : a1337184-2ccf-47fc-aa2b-365cbcde005d
Original ID  : id-a1337184-2ccf-47fc-aa2b-365cbcde005d
Semanticsearch  : notificaties api (aanbieden, routeren, abonneren)
Relaties  :  default - ApplicationInterface Relaties nog verder uitwerken -
Komt voor op   :  ArchiMate views: