ICT aanbod StUF-koppelvlak Jeugdzorg (CORV)


Meer over dit koppelvlak =>

Welke softwareproducten ondersteunen de standaard?[bewerken]

In de GEMMA Softwarecatalogus vindt u een overzicht van alle softwareproducten waarvan de leveranciers hebben aangegeven de standaard StUF-koppelvlak Jeugdzorg te ondersteunen.

Wanneer voldoet een softwareproduct aan deze standaard?[bewerken]

Om te kunnen sturen op kwalitatief goede inbouw van standaarden en het risico op interoperabiliteitsproblemen bij gemeenten preventief te verkleinen is door VenJ een Ketentestplatform (KTP) ontwikkeld. Een softwareproduct is compliant aan de StUF Jeugdzorg koppelvlak (CORV) 1.0, indien aan alle eisen zoals hier gesteld wordt voldaan en de ketentestrapportage van VenJ in de softwarecatalogus is geplaatst.

Hoe weet u welke leveranciers het koppelvlak beschikbaar hebben?[bewerken]

De GEMMA Softwarecatalogus biedt u in twee simpele stappen een overzicht van softwareapplicaties die de standaard StUF-koppelvlak Jeugdzorg ondersteunen:

  • Stap 1: Ga naar de GEMMA Softwarecatalogus, selecteer (klik op): ‘pakketten’.
  • Stap 2: Kies in de linkerkolom onder de kop “standaarden” 'StUF Jeugdzorg (CORV) 1.0'. Het overzicht wordt gegenereerd met alle softwareproducten van de verschillende leveranciers waarbij wordt aangegeven of de standaard in gebruik of in ontwikkeling is.

Dit overzicht is ook te bereiken via deze directe link.

Staat uw huidige softwareproduct niet in het overzicht?[bewerken]

Neem in dit geval contact op met de softwareleverancier of de gebruikersvereniging om de GEMMA Softwarecatalogus te laten actualiseren of de standaard te laten inbouwen. De leverancier is er zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van de GEMMA Softwarecatalogus.

Hoe borg ik dat het koppelvlak ook daadwerkelijk wordt geleverd?[bewerken]

VNG Realisatie heeft de Handreiking leverings- en acceptatievoorwaarden ICT opgesteld. Dit document biedt u een set van artikelen die u geheel of gedeeltelijk kunt inweven in eigen inkoop- en acceptatievoorwaarden ICT. Hiermee borgt u dat in de uitvraag expliciet wordt gevraagd om het leveren van de standaard en het voldoen aan de compliancy.

Meer informatie hierover leest u op de pagina ICT-opdrachtgeverschap van Operatie NUP en KING.

Deze pagina is het laatst bewerkt op 6 okt 2023 om 02:04.