Van GEMMA 1 naar GEMMA 2

Archief

Deze pagina is gearchiveerd. De inhoud wordt niet meer onderhouden en kan verouderd zijn. Zie de geschiedenis van deze pagina voor laatste wijzigingen. Ontdek welke statussen van content er zijn en wat deze inhouden.GEMMA Online toont nu de inhoud van de GEMMA 2. Toch is de informatie uit de GEMMA 1 nog steeds relevant, immers tot april 2017 wordt deze nog de Softwarecatalogus gebruikt. Ook zijn de specificaties van de koppelvlakstandaarden veelal nog gebaseerd op onder andere de referentiecomponenten uit de GEMMA 1.


Ook wordt uitgelegd hoe je vanuit een GEMMA 1 context in de GEMMA 2 kun zoeken en vinden naar de vervangende elementen. De GEMMA 1 pagina's zijn niet meer direct te benaderen op GEMMA Online, de content is vervangen door GEMMA 2. Wel vind je onderin op deze pagina nog informatie hoe je toch nog het GEMMA 1 kunt bekijken

Wat zijn de nieuwe referentiecomponenten in GEMMA 2 ?

Ga naar het Overzicht was-wordt GEMMA2 voor een lijst van alle GEMMA 2 referentiecomponenten en de vertaling hier naar toe vanuit de GEMMA 1 referentiecomponenten.

Waar kan ik de GEMMA 1 vinden?

De informatie van de GEMMA 1 die nu in de Softwarecatalogus wordt gebruikt is beschikbaar via onderstaande links:

Waarom is referentiecomponent xxx verdwenen?

Een deel van de GEMMA 1 referentiecomponenten zijn met de komst van GEMMA 2 komen te vervallen. Er zijn 2 manieren hoe bij de migratie een vervallen referentiecomponent in het overzicht was-wordt GEMMA 1 is verwerkt, namelijk door meerdere componenten samen te voegen of door de component op te laten gaan in de GEMMA 2 verzamelcomponent. Zie de pagina Vervallen referentiecomponenten voor een tabel met de motivatie waarom een bepaalde component verdwenen is..

Als na de migratie van de pakketten een pakket is gekoppeld met de verzamelcomponent, dan worden gemeenten, samenwerkingen en leveranciers verzocht deze pakketten na te controleren en aan een nieuwe component te koppelen.

Hoe 'vertaal' ik een GEMMA 1 referentiecomponent naar GEMMA 2?

Hiervoor kun je gebruik maken van de tabel Overzicht was-wordt GEMMA 1 waarin voor alle GEMMA 1 referentiecomponenten de GEMMA 2 evenknie naast elkaar zijn gezet. Een voorbeeld: Wat is de 'vertaling' van een zaaksysteem in GEMMA 2?

  1. Ga naar Overzicht was-wordt GEMMA 1
  2. Zoek met de browser in de pagina naar 'Zaaksysteem' (Ctrl-f en zoeken)
  3. Je vindt nu in de rechterkolom de namen van de vergelijkbare referentiecomponenten in GEMMA 2. Een voorbeeld:
    1. Het zaaksysteem en zakenmagazijn zijn in de GEMMA 2 vervangen door de Zakenafhandelcomponent en de Zakenregistratiecomponent.
    2. Klik op de GEMMA 2 referentiecomponenten voor de beschrijving en de context van de component

Waar vind ik de al langer niet meer gebruikte GEMMA 1 views?

Het archief met niet meer ondersteunde GEMMA 1 views is te vinden op de pagina Architectuurplaten Softwarecatalogus.