DigiD SAML koppelvlak

ArchiMate-modellen > GEMMA > Constraints > DigiD SAML koppelvlak
Contextdiagram
Voor het aansluiten op DigiD wordt gebruik gemaakt van de SAML standaard. Deze specificatie beschrijft hoe de SAML standaard door DigiD gebruikt wordt en welke eisen er aan deze koppeling gesteld worden. (Constraint) DigiD SAML koppelvlak Component voor het ontwikkelen, publiceren, laten invullen, indienen en bevestigen van elektronische formulieren. (ApplicationComponent) E-formulieren publicatie-en- beheercompo- nent Component die via webtechnologie aan inwoners veilig toegang biedt tot de actuele WOZ gegevens met de mogelijkheid hierop te reageren. (ApplicationComponent) WOZ- voormeldingc- omponent Component voor het maken van afspraken tussen burgers, bedrijven en ambtenaren. (ApplicationComponent) Afsprakenbeh- eercomponent Component die via webtechnologie veilig toegang biedt tot persoonlijke informatie en gepersonaliseerde digitale dienstverlening. (ApplicationComponent) Mijngemeente- component ApplicationComponent Beveiligd portaal DigiD koppelvlak gebaseerd op de SAML 2.0 standaard. Zie de Logius website voor de actuele versie van de documentatie. (Constraint) DigiD SAML koppelvlak (actueel) Groepering van standaarden met een gedetailleerde specificatie, op basis waarvan een koppeling kan worden gebouwd en getest. (Grouping) Eindproduct Applicatieservice voor het authenticeren van burgers (ApplicationService) DigiD authenticaties- ervice (basis en middel) RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship SpecializationRelationship AggregationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship Verplicht RealizationRelationship Verplicht RealizationRelationship Verplicht RealizationRelationship Verplicht Deze svg is op 05-06-2024 20:54:12 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 05-06-2024 20:54:12 CEST
Eigenschappen
Elementtype     Constraint
Label     DigiD SAML koppelvlak
Definitie     Voor het aansluiten op DigiD wordt gebruik gemaakt van de SAML standaard. Deze specificatie beschrijft hoe de SAML standaard door DigiD gebruikt wordt en welke eisen er aan deze koppeling gesteld worden.
Toelichting     Het SAML koppelvlak is de toekomstvaste standaard. Logius adviseert deze standaard te gebruiken in plaats van het CGI-koppelvlak.
GEMMA type     Standaard
Toelichting     Het SAML koppelvlak is de toekomstvaste standaard. Logius adviseert deze standaard te gebruiken in plaats van het CGI-koppelvlak.
GEMMA status     In gebruik
GEMMA type     Standaard
Compliancy     DigiD ICT-beveiligingsassessment
Compliancy URL     https://www.logius.nl/ondersteuning/digid/beveiligingsassessments/
Beheerder     Logius
URL     https://www.logius.nl/ondersteuning/digid/
Object ID     b75a5d41-8db0-11e3-67ab-0050568a6153
Object ID_nl     b75a5d41-8db0-11e3-67ab-0050568a6153
Original ID     id-b75a5d41-8db0-11e3-67ab-0050568a6153
Semanticsearch     digid saml koppelvlak
Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 29 mei 2024 om 00:24.