Archief

GEMMA Online bestaat sinds 2009 en is sinds die tijd regelmatig verrijkt met informatie over de GEMMA. Veel van die informatie is nog steeds relevant. Sommige informatie is vanuit projecten of thema-architecturen geïntegreerd in de GEMMA en zodoende verdwenen van GEMMA Online. Veel van de informatie is nog steeds beschikbaar op de pagina's van de projecten zelf.

Om de informatie beschikbaar te houden, nadat het is geïntegreerd en opgeschoond is, wordt er sinds november 2023 dagelijks een scan gemaakt van de website. Hiermee wordt een archief opgebouwd en is het mogelijk om de website van een tijd geleden raad te plegen en de gewenste informatie terug te vinden.

Direct naar het

Hoe werkt het archief[bewerken]

Wanneer het archief geopend wordt, wordt er een nieuwe pagina geopend met daarop aan de linkerkant een grijze verticale balk.

Een voorbeeld van de archief website van GEMMA Online

Bovenaan de grijze balk staat een kalender-functie. Hiermee is het mogelijk om in de tijd te reizen. Elke dag (sinds 1-11-2023) wordt er een kopie gemaakt van wat er op GEMMA Online is gepubliceerd. Door via de kalender naar een bepaalde datum te gaan, wordt de website van GEMMA Online van die dag getoond.

Op het roze venster helemaal onderaan de grijze balk staat informatie welke dag nu geopend is. Via de optie "Verberg opties" wordt de grijze balk geminimaliseerd.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 21 mei 2024 om 15:39.