Overzichten redactiestatus


Op GEMMA Online worden drie verschillende statussen voor pagina's en hun inhoud gebruikt. Hieronder staat uitleg over elk van deze statussen.

  1. In Ontwikkeling - de inhoud heeft een conceptstatus. Er wordt actief gewerkt om de inhoud compleet en actueel te maken.
  2. Actueel - deze content is zo goed mogelijk bijgewerkt en heeft een actieve beheerder.
  3. Archief - Er wordt geen beheer meer uitgevoerd op pagina-inhoud en die kan verouderd zijn. Evengoed kan een gearchiveerde pagina over een specifiek onderwerp de meest recente en relevante inzichten omvatten. Gearchiveerde pagina's zijn herkenbaar aan de blauwe balk bovenaan de pagina.


Heb je een vraag over een specifieke pagina, stuur dan een bericht naar GEMMAOnline@vng.nl. Voeg de URL van de pagina toe waarover de vraag gaat.

Wanneer wordt een pagina gearchiveerd?[bewerken]

Er kunnen verschillende redenen om een pagina te archiveren.

  1. De beheerder van de pagina geeft aan dat een pagina niet langer actueel is.
  2. Een pagina is langer dan twee jaar niet bijgewerkt, en de beheerder heeft níet aangegeven dat de inhoud nog actueel is.
  3. Een pagina is langer dan twee jaar niet bijgewerkt, en expertise om paginainhoud te beheren en actualiteit is binnen VNG Realisatie niet langer voorhanden.


Pagina's die horen bij de GEMMA referentiearchitectuur en het GEMMA Gegevenslandschap worden doorlopend bijgehouden en krijgen dus nooit de status 'gearchiveerd'.Hieronder staan de overzichten per redactiestatus. Klik door voor de uitgebreide overzichten per redactiestatus.

Status Aantal Publicatie
In ontwikkeling5 5
Actueel496 487
Gearchiveerd488 487
Totaal989979
Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 mrt 2023 om 15:00.