Versie door GEMMAbot (overleg | bijdragen) op 18 jan 2024 om 02:03
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

ArchiMate modelleren


In deze wiki vindt u naast een veelvoud aan documenten en teksten ook de inhoud van het GEMMA ArchiMate-model. Via deze pagina vind je de informatie om op basis van het GEMMA ArchiMate-model een eigen ArchiMate-model te maken.

Doel[bewerken]

Architecten voorzien van informatie over de tools om te werken met het GEMMA ArchiMate-model. Zo kunnen gemeenten hun architectuurprojecten een vliegende start geven door de architectuurmodellen te baseren op de GEMMA

Het GEMMA ArchiMate-model[bewerken]

Het gestructureerde deel van de GEMMA-architectuur wordt gemaakt in open standaard ArchiMate. ArchiMate is een open en onafhankelijke modelleertaal voor enterprise-architecturen en wordt ondersteund in meerdere architectuurtools zoals Archi, BiZZdesign, Mavim, Sparx en Value Blue.

In de blokken hieronder vind je informatie over de opbouw van het model en hoe je het GEMMA ArchiMate-model kunt verkrijgen

Werken met Archi[bewerken]

Het GEMMA ArchiMate-model wordt ontwikkeld en onderhouden met de open source architectuurtool Archi. In de blokken hieronder vind je hoe we dat doen en hoe gemeenten hier ook gebruik van kunnen maken.

Voor versiebeheer en samenwerken aan een ArchiMate-model maakt Archi gebruik van de tool git, de versiebeheertool voor ontwikkelaars van software. De centrale GEMMA ArchiMate-repository is een GitHub repository. Deze repository is publiek en kan door gemeenten gebruikt worden.


Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 jan 2024 om 02:03.