Beste bezoeker,

op dit moment wordt er een nieuwe release doorgevoerd op GEMMA Online. Hierdoor is de omgeving tijdelijk niet beschikbaar.

Vragen? Stuur een e-mail naar gemmaonline@vng.nl

Met vriendelijke groet, Kenniscentrum Architectuur VNG Realisatie

Zaakgericht Werken in GEMMA

Deze pagina is gearchiveerd. De inhoud wordt niet meer onderhouden en kan verouderd zijn. Zie de geschiedenis van deze pagina voor laatste wijzigingen. Ontdek welke statussen van content er zijn en wat deze inhouden.

Laatst bewerkt: 30 juni 2021, 14:40:20


Nota Bene

De elementen en views op deze pagina komen uit de projectarchitectuur ZGW. Enkele componenten en functies zijn hierin aangescherpt en of gewijzigd tov. de GEMMA architectuurrepository. Medio 2018 wordt de inhoud van het ZGW model in de GEMMA repository verwerkt en worden de nieuwe views en aangepaste definities dus in GEMMA 2 opgenomen..

Opmerkingen op deze uitwerking zoals op elke pagina bij voorkeur op de ‘Denk Mee!’-pagina voor zaakgericht werken. Zie de link rechtsbovenaan.

Inleiding

Zaakgericht werken is een belangrijk onderwerp voor gemeenten. De visie van VNG Realisatie over zaakgericht werken staat in het GEMMA katern zaakgericht werken. Dit document werkt verder uit hoe deze visie is doorvertaald naar (referentie)componenten, (applicatie)functies en architectuurpatronen in de Informatie- en applicatiearchitectuur.

Inhoudsopgave

  1. Functies en Referentiecomponenten tbv ZGW in GEMMA
  2. Abstracte Referentiecomponenten en Overerving
  3. Referentiecomponenten in de Praktijk
  4. Processen en Referentiecomponenten
  5. Integratiepatronen voor Zaakgericht Werken
  6. Gegevens en Referentiecomponenten

Deze pagina is een onderdeel van ZGW in GEMMA 2 compleet: Bekijken - Exporteren - Definitie