StUF-Geo BAG is een op StUF-gebaseerde berichtenstandaard voor de uitwisseling van de gegevens tussen de registraties van BAG en BGT. Het doel van deze uitwisseling is het consistent houden van deze registraties v.w.b. overeenkomstige gegevens.

Met dit koppelvlak kan BAG-beheer een verzoek doen aan BGT-beheer voor het leveren van geometrie voor BAG-objecten. BAG-beheer stelt BGT-beheer op de hoogte van (eventueel toekomstige) administratieve wijzigingen.

StUF-Geo BAG gebruikt berichten uit de BAG berichtencatalogus voor levering van BAG naar BGT. Het kent daarnaast vier specifieke dienstberichten voor verzoeken, leveringen en het goed of afkeuren van een verzoek of levering. Daarbij is dezelfde structuur in de berichten aangehouden als StUF-Geo IMGeo. De objectkennisgevingen hergebruiken de attributen van de BAG-objecten, maar er worden geen bestaande StUF-Geo IMGeo objecten/berichten hergebruikt. Dit koppelvlak komt dus eigenlijk te staan naast de BAG berichtencatalogus.

De standaard is door Geonovum in samenwerking met leveranciers en VNG Realisatie ontwikkeld in 2014/2015; versie 1.0 is vastgesteld op 2 december 2015.

Zie voor meer informatie de website van GeoNovum.