Gemeentelijke behoeften bepalen ontwikkeling API's voor Zaakgericht werken

5 oktober 2021Recent kregen we de vraag: wat houdt een releaseplanning in en hoe kan een gemeente invloed uitoefenen op de API's voor Zaakgericht werken? De inhoud van deze doorontwikkeling wordt bepaald door een groep gebruikers zoals gemeenten en omgevingsdiensten (functionele gebruikersgroep). Deze behoeften worden als user stories op github geplaatst zodat andere stakeholders hierop kunnen reageren en waar nodig aanvullingen of wijzingen kunnen aangeven.

Op basis van deze user stories worden de komende releases van de API's voor Zaakgericht werken gerealiseerd. De planning voor deze releases vindt u ook op github, op de pagina met de verschillende milestones: https://github.com/VNG-Realisatie/gemma-zaken/milestones.

Zo staat per milestone aangegeven wat in de release opgenomen wordt en wat de planning is. Zolang de release nog in ontwikkeling is, heeft u altijd de mogelijkheid om de milestone aan te passen, bijvoorbeeld om een plotseling gevonden fout op te lossen. Wilt u als gemeente invloed uitoefenen op de ontwikkeling van API’s voor Zaakgericht werken? Plaats dan uw aanvullingen of wijzigingen op de user stories. Op deze manier zorgen we ervoor dat we optimaal aansluiten op de behoeften van gemeenten.


Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 okt 2021 om 16:20.