DigiD SAML koppelvlak

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > Constraints > DigiD SAML koppelvlak
Contextdiagram
Voor het aansluiten op DigiD wordt gebruik gemaakt van de SAML standaard. Deze specificatie beschrijft hoe de SAML standaard door DigiD gebruikt wordt en welke eisen er aan deze koppeling gesteld worden. (Constraint) DigiD SAML koppelvlak Component voor het maken van afspraken tussen burgers, bedrijven en ambtenaren. (ApplicationComponent) Afsprakenbeh- eercomponent Component voor het ontwikkelen, publiceren, laten invullen, indienen en bevestigen van elektronische formulieren. (ApplicationComponent) E-formulieren publicatie-en- beheercompo- nent Component die via webtechnologie veilig toegang biedt tot persoonlijke informatie en gepersonaliseerde digitale dienstverlening. (ApplicationComponent) Mijngemeente- component Component die via webtechnologie aan inwoners veilig toegang biedt tot de actuele WOZ gegevens met de mogelijkheid hierop te reageren. (ApplicationComponent) WOZ- voormeldingc- omponent ApplicationComponent Beveiligd portaal DigiD koppelvlak gebaseerd op de SAML 2.0 standaard. Zie de Logius website voor de actuele versie van de documentatie. (Constraint) DigiD SAML koppelvlak (actueel) Groepering van standaarden met een gedetailleerde specificatie, op basis waarvan een koppeling kan worden gebouwd en getest. (Grouping) Eindproduct Applicatieservice voor het authenticeren van burgers (ApplicationService) DigiD authenticaties- ervice (basis en middel) RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship SpecializationRelationship AggregationRelationship RealizationRelationship RealizationRelationship Verplicht RealizationRelationship Verplicht RealizationRelationship Verplicht RealizationRelationship Verplicht Deze svg is op 24-07-2023 07:00:05 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2023 ArchiXL. ArchiMedes 24-07-2023 07:00:05 CEST
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
Standaard
ArchiMate_Constraint.png
Documentation   :  Voor het aansluiten op DigiD wordt gebruik gemaakt van de SAML standaard. Deze specificatie beschrijft hoe de SAML standaard door DigiD gebruikt wordt en welke eisen er aan deze koppeling gesteld worden.
Toelichting   :  Het SAML koppelvlak is de toekomstvaste standaard. Logius adviseert deze standaard te gebruiken in plaats van het CGI-koppelvlak.
GEMMA status   :  In gebruik
Toelichting   :  Het SAML koppelvlak is de toekomstvaste standaard. Logius adviseert deze standaard te gebruiken in plaats van het CGI-koppelvlak.
GEMMA status   :  In gebruik
GEMMA type   :  Standaard
Compliancy   :  DigiD ICT-beveiligingsassessment
Compliancy URL   :  https://www.logius.nl/ondersteuning/digid/beveiligingsassessments/
Beheerder   :  Logius
URL   :  https://www.logius.nl/ondersteuning/digid/
Object ID   :  b75a5d41-8db0-11e3-67ab-0050568a6153
Object ID_nl   :  b75a5d41-8db0-11e3-67ab-0050568a6153
Original ID   :  id-b75a5d41-8db0-11e3-67ab-0050568a6153
Semanticsearch   :  digid saml koppelvlak
Relaties
Deze pagina is het laatst bewerkt op 20 jul 2023 om 20:10.