Beheren van documenten

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > ApplicationFunctions > Beheren van documenten
Contextdiagram
Functionaliteit voor het beheren van documenten. Hieronder valt het aanmaken, bijwerken en verwijderen van documenten, alsmede functionaliteit voor het metadateren en ondertekenen van documenten (ApplicationFunction) Beheren van documenten Functionaliteit voor het toevoegen/aanmaken van nieuwe documenten. Voor het aanmaken zelf zal veelal gebruik worden gemaakt van een kantoorautomatiseringsdocument. (ApplicationFunction) Aanmaken van documenten Een groep met functionaliteit voor de gemeente zelf. Deze groep bestaat uit generieke functionaliteit die in veel gemeentelijke processen/domeinen/bedrijfsfuncties inzetbaar is. (ApplicationFunction) Generieke functionaliteit voor gemeente Functionaliteit voor het tonen van opgeslagen documenten op basis van zoekparameters en functionaliteit voor het bijwerken van deze documenten of de bijbehorende metadata. Voor het bewerken zelf zal meestal gebruik worden gemaakt van een KA-systeem. (ApplicationFunction) Tonen en bijwerken van documenten Component voor het tonen en beheren van documenten. (ApplicationComponent) Documentbehe- ercomponent Functionaliteit voor het ondersteunen van versie- en wijzigingsbeheer op documenten. Hieronder valt functionaliteit als versioning en check-in en check-out (locking). (ApplicationFunction) Ondersteunen van versiebeheer Functionaliteit voor het toevoegen van metadata aan documenten. Bijvoorbeeld auteur, aanmaakdatum of onderwerp. (ApplicationFunction) Metadateren documenten Functionaliteit voor het aanmaken en beheren van templates op basis waarvan documenten gegenereerd worden (ApplicationFunction) Maken en beheren templates AggregationRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AssignmentRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship Deze svg is op 19-09-2020 22:19:24 CEST gegenereerd door ' . SCAM_PRODUCT_NAME . ' ' . SCAM_COPYRIGHT_STATEMENT . '. ArchiMedes 19-09-2020 22:19:24 CEST
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
ArchiMate-element GEMMA 2 ApplicationFunction
ArchiMate_Function.png
Naam  : Beheren van documenten
Definitie  : Functionaliteit voor het beheren van documenten. Hieronder valt het aanmaken, bijwerken en verwijderen van documenten, alsmede functionaliteit voor het metadateren en ondertekenen van documenten
GEMMA type  : Geen
Object ID  : 857ffaf7-da88-11e1-7023-0050568a1905
Object ID  : 857ffaf7-da88-11e1-7023-0050568a1905
Object ID_nl  : 857ffaf7-da88-11e1-7023-0050568a1905
Applicatiefunctiecategorie  : CoreApplicationFunctions
Relaties  :  Subfunctie(s):
  • Aanmaken van documenten (Functionaliteit voor het toevoegen/aanmaken van nieuwe documenten. Voor het aanmaken zelf zal veelal gebruik worden gemaakt van een kantoorautomatiseringsdocument.)
  • Maken en beheren templates (Functionaliteit voor het aanmaken en beheren van templates op basis waarvan documenten gegenereerd worden)
  • Metadateren documenten (Functionaliteit voor het toevoegen van metadata aan documenten. Bijvoorbeeld auteur, aanmaakdatum of onderwerp.)
  • Ondersteunen van versiebeheer (Functionaliteit voor het ondersteunen van versie- en wijzigingsbeheer op documenten. Hieronder valt functionaliteit als versioning en check-in en check-out (locking).)
  • Tonen en bijwerken van documenten (Functionaliteit voor het tonen van opgeslagen documenten op basis van zoekparameters en functionaliteit voor het bijwerken van deze documenten of de bijbehorende metadata. Voor het bewerken zelf zal meestal gebruik worden gemaakt van een KA-systeem.)


Onderdeel van:

  • Generieke functionaliteit voor gemeente (Een groep met functionaliteit voor de gemeente zelf. Deze groep bestaat uit generieke functionaliteit die in veel gemeentelijke processen/domeinen/bedrijfsfuncties inzetbaar is.)


Is functie van:


Komt voor op   :  ArchiMate views: