Beste bezoeker,

op dit moment wordt er een nieuwe release doorgevoerd op GEMMA Online. Hierdoor is de omgeving tijdelijk niet beschikbaar.

Vragen? Stuur een e-mail naar gemmaonline@vng.nl

Met vriendelijke groet, Kenniscentrum Architectuur VNG Realisatie

Routeren en transformeren van berichten

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > ApplicationFunctions > Routeren en transformeren van berichten
Contextdiagram
Functionaliteit voor het uitwisselen, transformeren en routeren van berichten (ApplicationFunction) Routeren en transformeren van berichten Functionaliteit voor het monitoren van het berichtenverkeer (ApplicationFunction) Monitoren van berichtenverkeer Component voor het routeren, transformeren en eventueel orchestreren van berichten tussen applicaties. (ApplicationComponent) Servicebuscom- ponent Functionaliteit voor het ontvangen van berichten (ApplicationFunction) Ontvangen van berichten Functionaliteit voor het orkestreren van berichten (ApplicationFunction) Orkestreren van berichten Het doorgeven van (evt. bewerkte) signalen naar gegevensverzamelingen en bedrijfsapplicaties (BusinessFunction) Signalen routering Functionaliteit voor het transformeren van berichten (ApplicationFunction) Transformeren van berichten Functionaliteit voor het beveiligen van het berichtenverkeer (ApplicationFunction) Beveiligen van berichtenverkeer Functionaliteit voor het routeren van ontvangen berichten naar de geconfigureerde endpoints (de ontvanger) (ApplicationFunction) Routeren van berichten Functionaliteit voor het loggen van het berichtenverkeer (ApplicationFunction) Loggen van berichtenverkeer Een groep gedeelde generieke functionaliteit die voornamelijk ten dienste staat aan andere applicatiefuncties. (ApplicationFunction) Gedeelde generieke functionaliteit AggregationRelationship AssignmentRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship ServingRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship Deze svg is op 14-09-2021 11:44:29 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2021 ArchiXL. ArchiMedes 14-09-2021 11:44:29 CEST
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
ArchiMate-element GEMMA 2
ArchiMate_Function.png
Naam  : Routeren en transformeren van berichten
Definitie  : Functionaliteit voor het uitwisselen, transformeren en routeren van berichten
Object ID  : 5db0cf80-83a1-11e5-1099-005056a83192
Object ID_nl  : 5db0cf80-83a1-11e5-1099-005056a83192
Original ID  : id-5db0cf80-83a1-11e5-1099-005056a83192
Semanticsearch  : routeren en transformeren van berichten
Applicatiefunctiecategorie  : CoreApplicationFunctions
Relaties  :  Subfunctie(s):

Onderdeel van:


Is functie van:

  • Servicebuscomponent (Component voor het routeren, transformeren en eventueel orchestreren van berichten tussen applicaties.)

Komt voor op   :  ArchiMate views: meer views ...