Beste bezoeker,

op dit moment wordt er een nieuwe release doorgevoerd op GEMMA Online. Hierdoor is de omgeving tijdelijk niet beschikbaar.

Vragen? Stuur een e-mail naar gemmaonline@vng.nl

Met vriendelijke groet, Kenniscentrum Architectuur VNG Realisatie

Registreren en delen van zaken

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > ApplicationFunctions > Registreren en delen van zaken
Contextdiagram
Functionaliteit voor het registreren en aan applicaties beschikbaar stellen van zaakgegevens. Deze applicatiefunctie levert zowel diensten aan de specifieke functionaliteit van de gemeente (beheren zaken, inzage in lopende zaken voor de professional) als aan de functionaliteit voor de burger (tonen en bijwerken lopende zaken) (ApplicationFunction) Registreren en delen van zaken Een groep gedeelde generieke functionaliteit die voornamelijk ten dienste staat aan andere applicatiefuncties. (ApplicationFunction) Gedeelde generieke functionaliteit Component voor opslag en ontsluiting van zaakgegevens. (ApplicationComponent) Zaakregistratie- component Functionaliteit voor het opslaan en naar andere applicaties ontsluiten van zaakgegevens. (ApplicationFunction) Aanmaken, delen, verwijderen en wijzigen van zaken Functionaliteit voor het genereren en uitgeven van unieke zaakaanduidingen (ApplicationFunction) Genereren unieke zaakaanduidin- gen Functionaliteit voor het configureren van zaken op basis van een zaaktype. Nieuwe zaken worden op basis van de inhoud van het bijbehorende zaaktype voorzien van mijlpalen, resultaattypen, doorlooptijden etc. (ApplicationFunction) Automatisch configureren van zaken ApplicationService Zaakgericht werken AggregationRelationship AssignmentRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship AggregationRelationship RealizationRelationship realiseert ServingRelationship wordt gebruikt door Deze svg is op 11-11-2021 21:45:22 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2021 ArchiXL. ArchiMedes 11-11-2021 21:45:22 CET
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
ArchiMate-element GEMMA 2
ArchiMate_Function.png
Naam  : Registreren en delen van zaken
Definitie  : Functionaliteit voor het registreren en aan applicaties beschikbaar stellen van zaakgegevens. Deze applicatiefunctie levert zowel diensten aan de specifieke functionaliteit van de gemeente (beheren zaken, inzage in lopende zaken voor de professional) als aan de functionaliteit voor de burger (tonen en bijwerken lopende zaken)
Object ID  : 1f0cf022-89be-11e3-67ab-0050568a6153
Object ID_nl  : 1f0cf022-89be-11e3-67ab-0050568a6153
Original ID  : id-1f0cf022-89be-11e3-67ab-0050568a6153
Semanticsearch  : registreren en delen van zaken
Applicatiefunctiecategorie  : CoreApplicationFunctions
Relaties  :  Subfunctie(s):

Onderdeel van:


Is functie van:


Komt voor op   :  ArchiMate views: meer views ...