Aan deze wiki wordt momenteel gewerkt. Het kan zijn dat tijdens deze werkzaamheden links niet werken of dat sommige views niet of onvolledig getoond worden.

Outputmanagementcomponent

ArchiMate-modellen > GEMMA 2 > ApplicationComponents > Outputmanagementcomponent
Contextdiagram
Component voor het routeren van de output van processen naar het (de) juiste kana(a)len, waarbij rekening gehoduen wordt met de klantvoorkeuren. (ApplicationComponent) Outputmanage- mentcomponen- t PDF/A is een door ISO gestandaardiseerd deel van de Portable Document Format (PDF), gericht op digitaal duurzame opslag van elektronische documenten. PDF/A verschilt ten opzichte van PDF door het weglaten van functionaliteit die niet geschikt is voor duurzame archivering, zoals het verwijzen naar lettertypes (in plaats hiervan wordt gebruikt gemaakt van 'font embedding'). (Constraint) PDF/A Constraint Integriteit Functionaliteit voor het opmaken van output om geschikt te zijn voor verzending via verschillende kanalen (ApplicationFunction) Opmaken van procesoutput Functionaliteit voor het routeren van procesoutput (berichten, documenten) naar diverse kanalen, zoals berichtenbox, e-mail of printer. (ApplicationFunction) Formatteren en routeren van procesoutput Systeem voor ondersteuning van aanmaken en afdrukken van documenten. (ApplicationComponent) (GEMMA 1) Output management Constraint Vertrouwelijkhe- id Constraint Beschikbaarheid RealizationRelationship Aanbevolen Er mogen geen fouten optreden (RealizationRelationship) Hoog AssignmentRelationship AssignmentRelationship AssociationRelationship Afhankelijk van het soort gegevens dat geprocessed worden (RealizationRelationship) Midden Afhankelijk van de processen kan dit hoger zijn. (RealizationRelationship) Midden Deze svg is op 20-12-2018 02:45:40 CET gegenereerd door ArchiMedes © 2016-2018 XL&Knowledge. ArchiMedes 20-12-2018 02:45:40 CET
Legenda: Overzicht ArchiMate definities
ArchiMate-element GEMMA 2 Referentiecomponent
ArchiMate_Component.png
Naam  : Outputmanagementcomponent
Definitie  : Component voor het routeren van de output van processen naar het (de) juiste kana(a)len, waarbij rekening gehoduen wordt met de klantvoorkeuren.
Toelichting  : Output van een proces kan een brief, een beschikking of een andersoortig document zijn. Afhankelijk van de kanaalvoorkeur van klant of ketenpartner en de inrichting van de gemeente, moeten deze berichten per e-mail, berichtenbox of printer gestuurd worden. Door hiervoor één generiek component te voorzien, hoeven procesondersteunende systemen deze logica niet in te bouwen.
GEMMA status  : In gebruik
GEMMA subtype  : Geen
GEMMA type  : Referentiecomponent
Object ID  : 15064617-043a-4b22-bc68-718d915bcfc1
Relaties  : 
Is gerelateerd aan (1):

Realiseert verplichte standaarden (1):

BIV classificatie:

Komt voor op   :  ArchiMate views: