Beste bezoeker,

op dit moment wordt er een nieuwe release doorgevoerd op GEMMA Online. Hierdoor is de omgeving tijdelijk niet beschikbaar.

Vragen? Stuur een e-mail naar gemmaonline@vng.nl

Met vriendelijke groet, Kenniscentrum Architectuur VNG Realisatie

Eerste bijeenkomst voor GEMMA Mobiel op 11 mei in Woerden

19 april 2017Mobiele devices en toepassingen (apps) worden steeds meer ingezet in de gemeentelijke informatievoorziening. De ontwikkelingen van het mobiele kanaal gaan zo snel dat het nauwelijks is bij te benen. Toch is er binnen de GEMMA (GEMeentelijke Model Architectuur) niets te vinden over deze type toepassingen. Dat moet veranderen.

KING is begonnen met GEMMA Mobiel, een referentie architectuur met principes, kaders. richtlijnen en modellen die een handreiking kan zijn voor gemeenten die ambities en plannen hebben op het gebied van mobile devices en toepassingen. Uiteraard zijn er ook al tal van gemeenten die dit al lang doen. KING is op zoek naar gemeenten die goede voorbeelden hebben of visies en plannen omtrent mobiele architectuur. Concreet denken we aan een aantal domeinen, te weten Bestuur, Sociaal en Ruimte. Op 11 mei a.s. in het gemeentehuis van Woerden willen we een eerste bijeenkomst organiseren om de voorbeelden, visie en ambities op te halen. Welke gemeenten zijn geïnteresseerd om mee te doen met de voorbereiding en/of deelname aan deze bijeenkomst? Meldt u aan via GEMMA Online (http://www.gemmaonline.nl/index.php/Enquete_mobiele_apps). Of via info@gemmaonline.nl en/of andre.plat@vng.nl. Kijk voor meer documentatie en informatie op https://www.pleio.nl/groups/profile/49080272/digitale-agenda-da-2020-achitectuur-mobiel-voor-gemeenten.


Zie ook op GEMMA Online: