Cocreatie:Denk mee met Procesarchitectuur

Over dit discussiebord

Als u wil mee discussiƫren, gebruik dan deze pagina. Kijk op de pagina forumfunctionaliteit, om te zien hoe de forumfunctionaliteit werkt.

De discussie gaat over het onderwerp dat start bij de pagina: GEMMA Procesarchitectuur

Door op "Onderwerp toevoegen" te klikken gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze wiki.

Aanpassing tegel "repareren" op het processenlandschap

1
Ilse (Overlegbijdragen)

In het processenlandschap staat onder "beheren ruimte" de procestegel "repareren".

De vraag is om dit te wijzigen naar "realiseren". De benaming "repareren" is smal, terwijl er zoveel meer onder verstaan kan worden, zodat het niet meer smal is. Door te kiezen voor "realiseren" wordt dit ondervangen. Het gaat er namelijk om dat er gerealiseerd wordt in de openbare ruimte en daar valt repareren ook onder. Kan dit gewijzigd worden?

Huidige procesarchitectuur vs Omgevingswet

2
Jos.janssen (Overlegbijdragen)

Wat ik jammer vind, is dat het Gemma processchema van de huidige processen niet in overeenstemming is met de Gemma Omgevingswet processtructuur. Er worden andere procesbenamingen gebruikt (dat begrijp ik ten dele) die niet/moeilijk over de bestaande procesarchitectuur kan worden gelegd.

Het zou ideaal zijn als de nieuwe OW processen in het portaal geplaatst kunnen naast/over het huidige procesmodel zodat in een oogopslag inzichtelijk wat er wijzigt.

Architectuurschema's dienen er immers voor om de wijzigingen snel inzichtelijk te maken. Dat is helaas nu niet het geval.

Eoord (Overlegbijdragen)

Dat de namen niet allemaal overeenstemmen heeft een paar oorzaken: 1) voortschrijdend inzicht (bv. "vaststellen omgevingsplan" => "wijzigen omgevingsplan"); 2) ander abstractieniveau (bv. "behandelen aanvraag vergunning of ontheffing" => "behandelen vergunningaanvraag"); 3) interbestuurlijke afstemming bij de omgevingswet (bv. "voorlichten"+"beantwoorden vragen" => "voorlichten en beantwoorden vragen"). Een mapping maken is een goed idee. Kijken hoe we dat slim kunnen doen.

Er zijn geen oudere onderwerpen