Cocreatie:Denk mee met Omgevingswetprocessen

Over dit discussiebord

Denk mee met de uitwerking van de bedrijfsprocessen van de Omgevingswet! Uw opmerkingen zijn welkom. We gebruiken die om de processen verder te verbeteren.

Door op "Onderwerp toevoegen" te klikken gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze wiki.

Intake toezicht houden aanvullen?

2
Wil Rozenbroek Heerhugowaard - Langedijk (Overlegbijdragen)

In het deelproces Intake toezicht houden, processtap Aanvullende informatie opvragen mis ik, tussen de activiteiten 'Opvragen aanvullende informatie' en 'Verwerken aanvullende informatie' de activiteit 'Aanleveren aanvullende informatie (door Ketenpartners en/of Initiatiefnemer).

Onder de laatste processtap staat namelijk onder "Activiteiten verantwoordelijke uitvoering" de volgende tekst: "Wanneer de behandelende organisatie constateert dat bepaalde voor het in behandeling nemen van het toezichtverzoek vereiste gegevens ontbreken, wordt de initiatiefnemer van de desbetreffende activiteit in de gelegenheid gesteld deze binnen een redelijke termijn aan te leveren."

Vriendelijke groet,

Wil Rozenbroek Werkorganisatie Heerhugowaard en Langedijk

Eoord (Overlegbijdragen)

Beste Wil, dank voor je reactie. Het aanleveren van de aanvullende informatie is opgenomen onder het kopje "Activiteiten overige rollen". Het aanleveren is immers geen activiteit voor de gemeente maar voor de verantwoordelijke en/of een ketenpartner. Dit is in het diagram weergegeven met de blokken in de desbetreffende zwembanen.

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb)

1
Q2 (Overlegbijdragen)

Goedemorgen een ieder,

in een mooie actieve gemeente hebben we al het proces voor de Wkb weten toe te voegen in het proces Ow. Een juiste implementatie van beide wetten is nu mogelijk gezien de vele raakvlakken.

met vriendelijke groet Casper van Busschbach Wkb-adviseur Q2 System Engineering +31622947522

Dmoree (Overlegbijdragen)

Hoi Erwin / collega, In de AMEFF-export zie ik niet de detail-uitwerkingen van processen. Ik zie wel 015P Behandelen vergunningaanvraag maar niet het procesmodel van het deelproces "Inhoudelijk behandelen vergunningaanvraag" en Besluiten, en Bekendmaken enz.

zie https://www.gemmaonline.nl/index.php?title=Uitwerking_deelproces&proces=BedrijfsarchitectuurOmgevingswetgemeenten/id-29041223 

Kunnen die toegevoegd worden?

groeten, Dirk

Eoord (Overlegbijdragen)

Hi Dirk, De uitwerking van de bedrijfsprocessen is in een separaat architectuurmodel opgenomen, om e.e.a. beheer(s)baar te houden. Of en hoe we die uitwerking ook als bestand beschikbaar willen maken is nog niet bekend.

Dmoree (Overlegbijdragen)

Hoi Erwin, wordt dit bij jullie dan wel besproken of moet er een verzoek van een gemeente komen (dit verzoek doe ik overigens vanuit een project in Zoetermeer).

Eoord (Overlegbijdragen)

Als gemeenten graag een AMEF-bestand willen met de bedrijfsprocessenuitwerking dan wil ik die best online zetten. Ik ben wel benieuwd wat je er precies mee wilt doen; dat is waardevolle input voor de doorontwikkeling.

Dmoree (Overlegbijdragen)

Zoetermeer heeft een eigen APM-tool waarin ze alle info die gerelateerd is aan applicaties bijhouden. Dus ook processen. Er zijn ook procesbeschrijvingen waarvoor ze het tool Engage gebruiken. In hun programma Omgevingswet heeft Zoetermeer behoefte om de referentieprocessen van de VNG en evt. aanvullingen daarop dus goed te kunnen vergelijken op detailniveau. Door de html-mogelijkheid vanuit Archi, kunnen ze veel info uit de AMEFF-export relateren met een URL. Dat scheelt dubbele opslag, en bevat dus een verwijzing naar de bron.

Algemene opmerking mbt interface

2
Rheimering (Overlegbijdragen)

Collega's,

Kan de mouse over periode iets langer gezet worden? Veel van de toelichten op de procesonderdelen blijven (in ieder geval voor mij) veel te kort staan.

Eoord (Overlegbijdragen)

Die staat op "oneindig". Bij mij blijven de toelichtingen staan totdat ik mijn muis beweeg. Uit nader onderzoek blijkt dat deze 'tooltips' in de meeste browsers blijven staan zolang de muis niet bewogen wordt. Maar in Internet Explorer verdwijnt de tooltip uit zichzelf na een aantal seconden. Het slechte nieuws is dat daar niets aan te doen is (behalve een andere browser gebruiken); het goede nieuws is dat in beginsel alle toelichtingen ook in de tekst onder het diagram staan.

Er zijn geen oudere onderwerpen