Cocreatie:Denk mee met Bedrijfsfuncties en -objecten

Over dit discussiebord

Als u wil mee discussiëren, gebruik dan deze pagina. Kijk op de pagina forumfunctionaliteit, om te zien hoe de forumfunctionaliteit werkt.

De discussie gaat over het onderwerp dat start bij de pagina: Bedrijfsfuncties en -objecten

Gearchiveerde discussie

Door op "Onderwerp toevoegen" te klikken gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze wiki.
Arjan Kloosterboer (Overlegbijdragen)

Deze valt o.a. onder 'Ontvangst'. De definitie luidt "Het afrekenen van afgenomen producten of diensten …". Gezien dat het onder 'Ontvangst' valt, gaat het hier toch om de ontvangst van een afrekening cq. betaling, niet het daadwerkelijk verwerken daarvan (cq. het afrekenen)?

Arjan Kloosterboer (Overlegbijdragen)

En ik kan 'Afrekening' als subfunctie van 'Verstrekking' niet plaatsen. Wat wordt er dan verstrekt?

Robhaans (Overlegbijdragen)

De gemeente Nijmegen heeft een eigen sportservice en heeft bijv. applicaties voor diensten als Meer bewegen voor ouderen. Ik kan deze taken en applicaties niet goed onderbrengen binnen Gemmaonline. Het meest in de buurt komt zelfredzaamheidstimulering, maar dat is vooral een regierol en Nijmegen heeft ook echt een uitvoeren de rol. Kan ik een andere bedrijfsfunctie gebruiken? Of kan er een nieuwe gemaakt worden?

Eoord (Overlegbijdragen)

Zelfredzaamheidstimulering is inderdaad niet de goede, maar er is wel een bedrijfsfunctie waaronder je dit kunt scharen: Onder de bedrijfsfunctie 'Producten- en dienstenrealisatie sociaal domein' in de uitvoeringslaag is een functie 'Zelfredzaamheidontwikkeling' beschikbaar. Die is omschreven als Het ondersteunen van zelfredzaamheidontwikkeling bij inwoners, waarbij zelfredzaamheid gezien wordt als: "Het lichamelijke, verstandelijke, geestelijke en financiële vermogen om zelf voorzieningen te treffen die deelname aan het normale maatschappelijke verkeer mogelijk maakt" . Zie ook https://www.gemmaonline.nl/index.php/GEMMA2/0.9/id-7be8a2fd-2eda-11e5-1099-005056a83192.

Adgerrits (Overlegbijdragen)

Ter aanvulling: op het gebied van 'cultuur, sport en recreatie' heeft een gemeente maar beperkt wettelijke taken en hangt het van de gemeente af in hoeverre ze bepaalde uitvoerende taken wel of niet gaat doen vanuit 'maatschappelijke verantwoordelijkheid'. Als dat gebeurt (bijv. in het voorbeeld van 'meer bewegen voor ouderen') kan er een 'echte' ondersteunende applicatie voor zijn (maar kan er bijv. ook gewoon een Excel-sheet zijn). Hiervan kunnen er dus heel veel zijn omdat het iedere gemeente vrij staat om (ook) niet-wettelijke taken uit te voeren en voor ondersteuning daarvan software aan te schaffen. Door die allemaal op te gaan nemen in *een referentiearchitectuur* zou die enorm gaan uitdijen dus lijkt het verstandiger om die te beperken tot functies die bij veel gemeenten voorkomen (bijv. bij Sport tot 'subsidies' en 'beschikbaar stellen van terreinen en ruimten'). Maar zoals hierboven aangegeven staat het je als gemeente vrij om in je eigen architectuur zo'n applicatie te koppelen aan de bedrijfsfunctie 'zelfredzaamheidsontwikkeling' (en/of, afhankelijk van je doelen evt. aan: 'sportstimulering')

Er zijn geen oudere onderwerpen