Adviesgroep Informatievoorziening d.d. 13-01-2017

Agenda

enter

KING heeft een nieuwe aanpak voorgesteld voor de ontwikkeling van standaarden. Deze nieuwe aanpak heeft als vertrekpunt duidelijke sematische afspraken en hangt samen met de ingeslagen weg richting een gegevenslandschap. De nieuwe aanpak gaat uit van het bevragen van gegevens en het stoppen met het repliceren van gegevens. Daarop worden standaarden ingericht. Wat betekent deze aanpak met kleine koppelvlakken voor de architectuur van gemeenten? Wat voor consequenties heeft een gestandaardiseerde datalaag met virtuele laag bijvoorbeeld voor de applicaties?

1. Opening en mededelingen

2. Inhoudelijke toelichting nieuwe standaardisatieaanpak (Theo Peters)
Theo zal de drijfveren en de weg die KING is ingeslagen toelichten.

Lunch

3. Discussie
Aan de hand van de volgende vragen willen weten welke impact deze nieuwe aanpak volgens jullie heeft op de (GEMMA-)architectuur.

A. Helpt deze richting jullie? Wat zou je ons nog mee willen geven?
B. Wat betekent dit voor de huidige manier van werken? Wat is de impact ervan op de GEMMA architectuur?
C. Hoe kunnen we de twee invalshoeken standaardisatie en architectuur beter verbinden?
D. Hoe kunnen we het beste referentiecomponenten verbinden met standaarden? Vragen die hierbij gesteld kunnen worden zijn bijvoorbeeld: Hoeveel standaarden moeten we opnemen bij referentiecomponenten? Waar ligt de grens? Tot waar helpt dit gemeenten? Welke standaarden moeten een plek krijgen? Wat is de rol van KING hierin?
E. Moeten we als gemeenten ook de bijbehorende interfaces gaan leveren? Nu stellen we standaarden op en bouwen diversepartijen de interfaces. Gaat dat straks anders?

4. Rondvraag en sluiting

Vergaderstukken en presentaties

{{#smartzip: files=20170112 - Presentatie adviesgroep informatievoorziening standaardisatie.pdf, Plan van aanpak Vernieuwde Standaarden - Regiegroep.pdf, 20161010 toetsing plan vernieuwing standaarden.pdf,|label=Download lijst met documenten als ZIP-bestand|suffix=}}


Verslag


Deze pagina is het laatst bewerkt op 5 okt 2023 om 02:18.